I mars år 1990 slog Indira upp sina portar för att för första gången se dagens ljus. Då var lokalen anspråkslös och restaurangen bestod endast av gatuplanet. Indisk mat var föga okänt i Stockholm och det skulle bli spännande att se vad nordborna tyckte om den kryddstarka maten med dom röriga namnen. Vi har sedan start hållit oss till ett system som för middagsrestauranger varit lite ovanligt – här beställer ni nämligen direkt vid kassadisken och betalar i samma svep. Smidigt! Därefter är det bara att sätta sig till bords och invänta servering. När ni sedan känner er klara är det fritt fram att packa ihop och vandra vidare ut i kvällen, utan funderingar på vem som ska ta notan eller hur mycket man egentligen borde ge dricks. Detta system gör dessutom att vi har kunnat hålla nere våra priser utan att för den sakens skull tumma på kvalitén. Våra låga priser är något som vi genom åren blivit välrenommerade för. Om så skulle önskas kan vi givetvis ordna traditionell bordsbeställning.

Med tiden har både lokalen och restaurangen varit under ständig utveckling i form av att smyckas med nya konstverk, statyer och målningar. Till en början ökade vi antalet sittplatser genom att bygga ut källarvåningen. Men då både efterfrågan på fler platser och vår ambition att expandera var hög fick ägaren Hassan tänka till på hur situationen kunde lösas. Av en slump upptäckte han ett okänt, igenbommat, utrymme ovanför gatuplan. Detta tidigare dolda utrymme visade sig vara utmärkt läge att skapa en baldakin på. Här finns idag en balkongavsats som förbinds med gatuplan genom en spiraltrappa, ett mycket populärt och mysigt krypin där man har utsikt över både restaurangens lokaler och Bondegatans aktiviteter.

Hassan själv är en filantrop och konstälskare av rang, han har sett till att restaurangen är fylld till bristningsgränsen av färg och konst i alla dess former. Här finns alltid något nytt att upptäcka och om samtalsämnena tryter går det alltid att finna någon unik inredningsdetalj att starta en diskussion kring.

Vi på Indira är glada att få dela vår filosofi och tradition med er. Det är det, tillsammans med råvarorna och maten som hela restaurangens tyngd vilar på!

Facebook