Vi tror att ett restaurangbesök innebär mer än att bara mätta magen med god mat. Som gäst hos oss ska man förutom en tillfredsställande måltid få uppleva vistelse i en varm, inbjudande miljö där det nästan alltid är fullt av liv och rörelse. Ägaren Hassan Patwary som startade restaurangen under en tid då indisk mat var okänd för majoriteten av svenskarna haft som målsättning att skapa en sagolik atmosfär med stora mängder udda konst. Han vill att restaurangen ska kännas autentiskt indisk! En plats som domineras av varma och hårt lysande lampor, starka dofter, kitschiga detaljer kombinerat med storslagen dekor som den enorma Buddha-statyn i guld som vakar över gatuplanet. Här ska man kunna svänga in för att ta sig en snabb Tandoori Sizlar innan biobesöket utan att bli ruinerad. Maten ska gå fort att få på bordet och när ni lämnar lokalen ska ni känna den där underbara matkoma-mättnaden som vi vågar påstå garanterat infinner sig efter en indisk måltid.

Vi vill alltid kunna erbjuda våra gäster sittplats och försöker att fylla de lediga platser som finns, precis som det så ofta fungerar i Indien. Man klämmer sig in där det går och gärna så många som möjligt på den yta som finns att tillgå. Vår lokal disponeras i tre plan; en lite lugnare källarvåning där man kan dra sig undan från det hektiska gatuplanet, ett gatuplan där det ofta är fullsatt och hög ljudvolym och en balkongvåning där man kan sitta och spana ut över resten av lokalen.

Vi strävar efter en varierad meny med alternativ som passar de flesta. Om ni trots detta inte hittar något som faller er i smaken – tveka inte att kontakta oss! Vi ordnar givetvis även rätter enligt önskemål. Det finns möjlighet att ta sig en öl eller ett glas vin, eller varför inte prova någon av våra spännande drinkar. Hit är ni välkomna för att varva ner efter en lång vecka på jobbet, fira kompisens födelsedag, första dejten med blivande partnern, med mormor som är på besök eller varför inte helt på egen hand. På Indira finns det plats för alla!

Facebook