Vi tror att ett restaurangbesök innebär mer än att bara mätta magen med god mat. Hos oss får Du som gäst uppleva kombinationen av en tillfredsställande måltid samt en vistelse i en varm, inbjudande miljö där det nästan alltid är fullt av liv och rörelse. På Indira har ägaren Hassan Patwary haft som målsättning att skapa en sagolik atmosfär med hjälp av gastronomi och konst. Hans mål har varit att få restaurangen att kännas autentiskt indisk, att skapa en plats som domineras av varma lampor, starka dofter, kitschiga detaljer kombinerat med storslagen dekor som den enorma Buddha-statyn i guld som vakar över gatuplanet. Här ska man kunna svänga in för att ta sig en snabb Tandoori Sizlar (indisk grillrätt) innan biobesöket utan att bli ruinerad. Maten ska gå fort att få på bordet så att gästerna kan få gott om tid att njuta av att känna sig mätta och belåtna, som vi vågar påstå att man garanterat blir efter en indisk måltid.

Vi strävar efter att alltid kunna erbjuda våra gäster sittplats och försöker alltid att fylla de lediga platser som finns, precis som det så ofta fungerar i Indien. Man klämmer sig in där det går att få plats och gärna så många som möjligt på den yta som finns att tillgå. Lokalens disponering i tre plan är även denna något som får restaurangen att kännas genuint indisk, lite som ett indiskt bostadshus. Detta ger för många en härlig kontrast mot den annars så välorganiserade vardagen.

På Indira finner man en brett varierad meny med alternativ som passar de flesta. Här finns även möjlighet att ta sig en öl eller ett glas vin, varva ner efter en lång vecka på jobbet och njuta av lokalens begivenheter både på egen hand eller i goda vänners sällskap.

Facebook
Facebook